Екскурзии в България

Екскурзии от София до Рилски манастир,Пловдив,Бачковски манастир,КопривщицаМATO ООД предлага еднодневни екскурзии до Рилски манастир, Пловдив, Бачковски манастир и Копривщица с комфортни автомобили от различни класове: такси, ВИП, микробус и др. Ние поемаме ангажимент не само за посещенията на манастири и градове, но също така се грижим за спокойствието и комфорта на нашите клиенти.Еднодневна екскурзия София – Рилски манастир


 

Rila Monastery

Рилски манастир

Рилският манастир се намира на около 124 км от София.Еднодневната  екскурзия от София до  Рилски манастир за 90 минути във всяка посока.Екскурзии  те могат да бъдат с такси, микробус и ВИП .След посещение на Рилския манастир  предлагаме кратка почивка за обяд в ресторант, разположен в непосредствена близост до манастира. Рилски манастир манастир е разположен в Югозападна България, Кюстендил, община Рила. Той е основан през 10 век от Св. Иван Рилски, в горното течение на Рилска река. Рилският манастир е един от културните паметници в България, включени в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. още информация и цени….


Еднодневна екскурзия София – Бачковски манастир

 

Bachkovski Monastery

Бачковски манастир

Бачковският  Манастир се намира на около 165 km от София.Еднодневната  екскурзия от София до  Бачковския манастир за 150 минути във всяка посока.Екскурзии  те могат да бъдат с такси, микробус и VIP  .След посещение на Рилския манастир  предлагаме кратка почивка за обяд в ресторант, разположен в непосредствена близост до манастира. Бачковският манастир е вторият по големина след българските Рилския манастир. Бачково Ставропигия намира в долината на Чепеларе (известен също като местни жители, Чая), на около 10 километра южно от Асеновград. Манастирът е заобиколен от хълмове, които, заедно с внушителния му размер и античност го правят едно от най-посещаваните в България. Сложни и околностите му са се превърнали в развита туристическа дестинация с много магазини, сергии и заведения, на пътя към манастира. Това е в стаята да продаде почти всичко, което расте или се произвежда в Родопите – редки билки, диви плодове конфитюри, козе и биволско кисело мляко и сирене, одеяла Родопи.още информация и цени….

Еднодневна екскурзия София – Копривщица

 

 

Koprivshtitsa

Копривщица

Копривщица се намира в планински район. Разположена е в живописна долина по течението на река Тополница, в сърцето на Средна гора. Намира се на 16 км от Подбалканския път, на 110 км от София, 24 км от Пирдоп, 24 км от Стрелча и 90 – от Пловдив.

Най-високият град в България, с изразен континентален планински климат. Зимата, поради характерното нахлуване на въздушни маси от юг, е мека и слънчева, с дебела снежна покривка, докато лятото е прохладно и свежо заради голямото надморско равнище и обичайното за летния сезон местно северно течение, идващо от високите склонове на Стара планина. 
още информация и цени….

Еднодневна екскурзия София – Пловдив

 

Plovdiv amphitheather

Пловдив

Пловдив е вторият по големина град в България се намира на 150 км от столицата София. Известни паметници на културата, Античния театър, множество художествени галерии и Международния панаир на изкуствата, той е един от сайтовете, посетили. Невероятен дух на града, не само поради многобройните антикварни предмети, но също така добре построени и поддържани в центъра на града. Съчетанието на стария град, реконструирани сгради и модерни магазини ви дава усещането, че това е мястото, където можете да намерите всичко необходимо.

още информация и цени….

 

Еднодневни екскурзии Рилски манастир

 

 

Еднодневни екскурзии от София до Рилски манастир с автомобил и микробус. Изберете час и дата за посещение на един от най-забележителните паметници на Юнеско. Времето за пътуване от София до Рилски манастир се съкращава чуствително с откриването на новата отсечка от магистрала Струма и това ще увеличи потока от туристи. С времетраене от около 100 минути в посока посещението на Рилски манастир остава една от най-лесно достъпните културно-исторически забележителности за еднодневна екскурзия.  Разположен сред обаятелната природа на Рила планина манастирът се е съхранил в годините,и така се сформира невероятна комбинация между история и природа. 


След като сте резервирали "Еднодневна екскурзия до Рилски манастир" автомобилът който сте избрали ще Ви вземе от посоченото място точно навреме,и за Вас остава само да се насладите на пътуването в компанията на шофьор говорещ английски до пристигането Ви в Рислки манастир. След като пристигнете шофьорът ще Ви представи кратка информация за местоположението на главната сграда,музея и т.н. Рилския манастир е разположен в Рила планина,а това означава че винаги е добре да бъдете подготвени с допълнителна връхна дреха.
След посещението на манастирът можете да посетите някой от приятните ресторанти разположени край пътя без допълнително доплащане за нашите услуги.
Нашите цени за пътуване от София до Рилски манастир са крайни без скрити такси и комисионни и включват: пътни и паркинг такси,автомобил и шофьор. Цената не включва такса за посещението на музея в Рилски манастир която е 8.00 български лева. Цените за еднодневна екскурзия до Рилски манастир започват от 20 евро за човек и за да Ви отправим точна оферта моля свържете се с нас.

Още еднодневни екскурзии в България.

 Еднодневна екскурзия София – Пловдив

Асиметрични къщи, типични за планинските села с открита веранда, вече не отговаря на естетическите изисквания на заможни хора и те започнали да строят домовете си на нов модел, ги украсени със стенописи и орнаменти и ги обзавеждане с множество фини елементи. По този начин един уникален стил на Пловдив къща Възраждане, красива комбинация от Западна и Източна влияние. Много от къщите са автентично запазени и повечето от тях вече жилища музеи и галерии. Не пропускайте да видите Балабановата къща, къщата на Степан Хиндлиян, Хаджи Драган Калофереца, Артин Гидиков, Георги Мавридий, Фурнаджиев къща, къщата на Хаджи Власаки Чохаджията, Данчовата къща и много други.

Пловдив

В IV в пр.н.е. Филип Македонски превзема града, изградена една крепостна стена и той сам кръщава – Филипополис. Но след смъртта на сина си и се върна траките бунтовнически власт над града.
През следващите няколко века Филипопол е бил разрушен и няколко пъти след атаките на  келти, готи и хуни.

Пловдив е един от най-старите градове в Европа. Според историците той е съвременник на Троя и е още по-стар от Рим и Атина. Той е разположен в централната част на България в тази област, на около 30 километра от полите на величествената Родопа планина. Красив град, и се определя специфичния климат – страстно лято , непомръдващ въздуха и изгаряща топлина и мека зима, почти без сняг.

Турове в България
такси
ВИП
Мини бус
Мини бус
1-3 /pax/
1-3/pax
4-6/pax/
6-8/pax/
София –  Пловдив
119 €
139 €
155 €
176 €

• Без скрити такси
• Платени пътни такси и паркинг
• превозни средства и пътници застраховане
• Безплатно дете / бебе места
• ДДС – включен
• 24 посрещане / изпраящане
• Всички цени са в ЕВРО